2024.03.29. - Auguszta

Pojéka leves

Hozzávalók:

0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát egy kanál zsírban megpároljuk, paprikázzuk, belerakjuk a kis kockára vágott húst és pároljuk. Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk az apró kockára vágott) zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet, az elõzõleg kissé kiáztatott aszalt szilvát, kissé még pároljuk, aztán felengedjük forró vízzel, és puhára fõzzük.

A lisztbõl egy kanál zsírral vékony, világos paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. A levesbetétnek valókat összegyúrjuk, lapítón kinyújtjuk, gyûszûvel kiszúrjuk, és forró olajban megsütjük. Ha nincs kedvünk a tésztához helyette, lehet aprógaluskával helyettesíteni.

Végül 1 db tojást felverünk és a fövõ levesbe vékonyan, belecsurgatjuk. Tálalásnál petrezselyemzölddel meghintjük, tejföllel kínáljuk.
Pojéka leves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!