0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztbõl egy kanál zsírral vékony, világos paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. A levesbetétnek valókat összegyúrjuk, lapítón kinyújtjuk, gyûszûvel kiszúrjuk, és forró olajban megsütjük. Ha nincs kedvünk a tésztához helyette, lehet aprógaluskával helyettesíteni.
Végül 1 db tojást felverünk és a fövõ levesbe vékonyan, belecsurgatjuk. Tálalásnál petrezselyemzölddel meghintjük, tejföllel kínáljuk.