4 sertésnyelv, 8 szelet sliced bacon (vagy vékony szelet füstölt házi szalonna), 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg), 1 szál gyökér (kb. 15 dkg), 1-2 szelet zeller (kb. 10 dkg), 1 dl enyhe ecet (5%), 1 evõkanál szardellapaszta, 2 babérlevél, szemes bors, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az elõkészített nyelveket tegyük tûzálló tálba. A vajat keverjük össze a szardellapasztával, és ezzel a krémmel kenjük be az elõkészített nyelveket. Tegyük 200 C-re elõmelegített sütõbe, és az olvadt szardellás vajjal locsolgatva süssük 15 percig, majd -személyenként 1-1 nyelvet szeletelve- tálaljuk torma, finom majonéz és puha kenyér társaságában. Ne feledkezzünk meg az ételhez félszáraz pezsgõt, vagy Badacsonyi szürkebarátot kínálni.