6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors
Juhtúróval töltött gomba
Hozzávalók :
6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors
A gombák tönkjét kitörjük,kiskockára vágjuk.A gombafejeket megmossuk és besózzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal és kakukkfûvel fûszerezzük, belekeverjük a gombaszárat és a hagymát. A gomba fejeket kiolajozott tûzállótálba teszük, mindegyiket megtöltjük töltelékkel, és egy fél szelet baconszalonnát teszünk rá. Forró sütõbe addig sütjük amíg a szalonna megpírul.
Juhtúróval töltött gomba
6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors