2024.04.17. - Rudolf

Tésztaleves

Hozzávalók:

10 dkg vékony tészta, 10 dkg (1 kis fej) vöröshagyma, 5 dkg káposzta, 5 dkg garnéla, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál halszósz, 2 evõkanál szójaszósz,
1 kisujjnyi dundi gyömbér, 1 kávéskanál thai citromfû, chili
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A félfõre vágott vöröshagymát a karikázott fokhagymával és kevés reszelt gyömbérrel (tulajdonképpen a szeletelésnél megmaradt darabokat vágjuk nagyon apróra és ezt adjuk hozzá) forró olajon összesütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szelt káposztát, kicsit megroppantjuk, azaz pár percig pirítjuk. Belecsorgatjuk a szójaszószt és a halszószt, felöntjük 7,5 dl vízzel rászórjuk a tört chilit, beledobjuk a szeletelt gyömbért és addig várunk, amíg az egész fel nem forr.

Amikor felforrt, beletesszük a tésztát, és elõírás szerinti ideig fõzzük. Ha a tészta is megpuhult megszórjuk a citromfûvel és beletesszük a garnélát. A levest még egyetlen percig forraljuk, és azon mód tálalhatjuk. Ha a garnélát tovább fõzzük kicsi, gumis és ízetlen lesz, ezért tényleg csak egy percig forraljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!