2024.04.19. - Emma

Csicseriborsó Bakonyi módon

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó, 40 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 kis pohár tejföl, 2-3 db babérlevél, fûszerpaprika, bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk, hadd dagadhasson kedvére. Másnap a levét leöntjük, egy félbevágott vöröshagymával, a babérlevelekkel, és 4 dl vízzel 1 órán át fõzzük, az elsõ 10 percben lobogtatva, a visszamaradó idõben kis lángon. Az idõ végére a víz nagy része elfõ, de így a jó. A fõzés végeztével a hagymát a csicsreriborsó mellõl kidobjuk.

A másik hagymát felaprítjuk, majd egy lábosban hevített zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé összepirítjuk. Belekeverjük a kevés fûszerpaprikát, majd hozzáöntjük a csicseriborsót. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi. Így fõzzük kb. 1 órán keresztül, míg a csicseriborsó teljesen megpuhul. Puhulás után hozzátesszük a tejfölt, egyet rottyantunk az egészen, majd lehúzzuk a tûzrõl. Tészta vagy nokedli (ami ugye szintén tészta;) illik hozzá.
Csicseriborsó Bakonyi módon
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!