60 dkg liszt, 20-25 kdg vegyes aszalt gyümölcs, 3 dl tej, 5 dkg margarin, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt kardamom, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Addig két tepsit kikenünk margarinnal (ennyibe fog beleférni a tészta). A tésztát átgyúrjuk, rúd alakúra sodorjuk, majd 2 centi szélesen szeleteljük. A szeleteket a tepsire rakosgatjuk, tetejükön éles késsel kereszt alakú metszét végzünk. Letakarjuk, majd 45 percig tovább kelesztjük a kalácskákat. Közben 3 evõkanál lisztet 3 evõkanál vízzel simára keverünk, és a ciók tetejére -a kereszt alakú vágatba- csurgatjuk. 220 fokra elõmelegített sütõbe téve 10-15 perc alatt megsütjük. Amíg a kalácskák sülnek 1 dl tejet melegítünk, hozzákeverünk 2-3 evõkanál cukrot. A sütõbõl kivéve a kalácskákat ezzel a bevonóval kenjük meg. Kihûlés után fél perc alatt el fog tûnni a tányérról.