50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet
Ruszlán torta
Hozzávalók:
50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet
A cukrot a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan átkeverjük. A felét a hûtõbe tesszük krémnek. A másik feléhez hozzáadjuk a lisztet, a pár csepp ecetben feloldott szódabikarbónát és a sütõport. 180 fokos sütõben 4 lapot sütünk belõle. Az egyik lapot pirosabbra sütjük, az lesz majd a tetejére morzsolva. Kihûtve megtöltjük a hûtõbe tett krémmel, és a tetejére morzsoljuk a pirosabbra sütött lapot. Legalább 10 órára hûtõbe tesszük, csak utána tálaljuk.
Ruszlán torta
50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet