rss
  • Mézes-mustáros pulyka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    70 dkg pulykamell, 4 dkg vaj, 3 evõkanál mustár, 2-2 evõkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé, 1 evõkanál száraz fehérbor, 10 gerezd narancs, õrölt bors, só

    A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütõben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütõben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével.

    A narancsgerezdekrõl a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége elõtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütõlébõl az égett részeket kidobjuk, a levet leszûrjük, és egy serpenyõbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütõben tartjuk.

    A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, elõmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.

    Mézes-mustáros pulyka


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Tejben sült hagymás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell filé, só, bors, szerecsendió, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, kakukkfû, ½ kg hagyma, 80 g vaj, 5 dl tej.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Burgonyasaláta más módon

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, hagyma 2 db, ecetes víz 3 dl, só 2 késh., cukor 3 kocka, olaj 2 kanál, bors 1 késh, paprika 1 késh.

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 szelet bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk bazsalikom, 1 kk erõs pista, fûszerek ízlés szerint.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evokanál melegvízzel, 18,7 dkg liszttel, másfél evokanál kakaóval, fél csomag sütoporral összekeverjük.

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Lili-kifli

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg túró, kevés só, lekvár.

  • Kavart diós tészta

    Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 ek vaj, 1 csomag sütõpor, 1 ek joghurt.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg zellergumó, ízlés szerint só;

  • Rakott húsos tészta

    Hozzávalók: darált hús, hagyma, pirosarany, gulyáskrém, makaroni tészta, sajt, só, bors izlés szerint.

  • Almáspite

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 35 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 cs sütõpor, csipet só, 2 dl tejföl, 35 dkg cukor, 2 kg alma, almától függõen cukor, fahéj, zsemlemorzsa vagy darált dió.

  • Fatörzs

    Hozzávalók: A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt.

  • Angol aszaltszilvás felfújt

    Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.

  • Mazsolás mák recept

    Hozzávalók: 10 dkg finomra darált mák, 5 dkg mazsola, 2-3 evõkanál méz, másfél dl tej, 2 evõkanál sárgabarackíz, csipet só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj;

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.