70 dkg pulykamell, 4 dkg vaj, 3 evõkanál mustár, 2-2 evõkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé, 1 evõkanál száraz fehérbor, 10 gerezd narancs, õrölt bors, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A narancsgerezdekrõl a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége elõtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütõlébõl az égett részeket kidobjuk, a levet leszûrjük, és egy serpenyõbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütõben tartjuk.
A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, elõmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.