2024.04.20. - Tivadar

Konyakos almatorta

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 4 alma (golden), 1 citrom, 3 tojás, 1 tasak élesztõpor, 5 cl brandy, késhegynyi só, kevés vaj és liszt (a sütéshez)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztõt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemû tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk.

Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütõben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütõbõl, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihûlni.
Konyakos almatorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!