30 dkg liszt, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 4 alma (golden), 1 citrom, 3 tojás, 1 tasak élesztõpor, 5 cl brandy, késhegynyi só, kevés vaj és liszt (a sütéshez)
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütõben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütõbõl, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihûlni.