2024.04.25. - Márk

Ropogós tárkonyvajas csirkefalatok

Hozzávalók:

8 db csirke felsõcom, 8 szelet baconszalonna, 1-2 tk. apróra vágott tárkony, 5 dkg vaj, õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat csontozzuk ki, mindkét oldalát sózzuk borsozzuk meg. A vajat keverjük össze az apróra vágott tárkonnyal. (Friss zöldfûszerbõl és szárított tárkonnyal is készíthetõ.)
A kicsontozott csirkecombokat fektessük le a bõrös oldalára és a húsok belsejét kenjük meg a fûszeres vajjal.

Tekerjük fel a szeleteket és csavarjuk mindegyiket egy szelet baconszalonnába.
Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat ( nem kell sok mivel a vajból úgyis fog kifolyni sütés közben) és tegyük bele az elkészített tekercseket. Úgy hogy a szalonnacsík összetétele kerüljön alulra. Így nem fog sütés közben széttekeredni. Az egészet fóliázzuk le alufóliával és sütõben kb. 30 percig süssük, hogy a hús puhuljon meg. Ha kész vegyük le a fóliát és az egészet nagy lángon pirítsuk szép pirosra.

A ropogós tárkonyvajas csirkefalatokat tálalhatjuk krumplipürével, sültkrumplival, de rizzsel is nagyon finom.
A ropogós tárkonyvajas csirkefalatok
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!