2024.03.29. - Auguszta

Palócleves

Hozzávalók (4-5 személyre):

30 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 4 evõkanál olaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, õrölt kömény, fûszerpaprika, õrölt bors, petrezselyem, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tûzrõl, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fûszerezd sóval, õrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és õrölt köménnyel.

Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedõ alatt párold majdnem puhára. (Ha a víz elfõ pótold.) Ha ez megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztbõl a tejföllel készíts habarást, s ha már minden puha, ezzel sûrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Palócleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!