30 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 4 evõkanál olaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, õrölt kömény, fûszerpaprika, õrölt bors, petrezselyem, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedõ alatt párold majdnem puhára. (Ha a víz elfõ pótold.) Ha ez megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztbõl a tejföllel készíts habarást, s ha már minden puha, ezzel sûrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.