rss
  • Kókusztejes briós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej, 115 ml tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliaaroma, 450 g liszt, 25 g kókuszreszelék, 1/2 tk. só, 50 g cukor, 40 g vaj, 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

    loading...

    Dagasztás után kelesztés, majd 12 részre vágni, 38 cm hosszú rudakat sodorni belõle, csiga vonalban feltekerni, a végét kissé aláhajtani. Ismét duplájára keleszteni, tojással lekenni, nagyszemû cukorral megszórni, sütni.

    Kókusztejes briós


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almaboros puncs

    Hozzávalók: 1 liter almabor, 4 dkg fahéjas cukorszirup, 6 szegfûszeg, 2 darabka fahéj, csipetnyi, szerecsendió (reszelt), csipetnyi õrölt gyömbér, 2 narancs, 1 citrom.

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Ricottás-spenótos cannelloni

    Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Megjelent Jamie fõzõiskolája

    Isten hozott a Fõzõiskolámban!

  • Milánói minestrone

    Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 zeller, 1 nagyobb burgonya, 15 dkg szárazbab, 15 dkg kelkáposzta, 1 fej vörös­hagyma, 2 cikk fokhagyma, 50 dkg érett paradicsom, 10 dkg rizs, 3 evõkanál olívaolaj, só, bors, 3 evõkanál parmezán sajt reszelve), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 marék friss bazsalikomlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje.

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

  • Rántott hagymakarikák

    A hagymákat 7-8 mm vastag szeletekre vágom és karikákra szedem.

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Provance-i zöldbab

    Provance-i zöldbabA zöldbabot lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízben azonnal lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és a húsukat kockára vágjuk. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 5 percig főzzük. A zöldbabot átmelegítjük, összeforgatjuk a hagymás-paradicsomos keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Húsvéti fõtt sonka

    Hozzávalók: 1 db sonka, kötözött sonka, 1 db csülök, 5 db tojás, 1 szál friss torma, paprika, paradicsom, piros retek, lila hagyma;

  • Roston sült süllõ

    Hozzávalók: 4 db süllõ, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Paradicsomos csirkenyárs

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé, só, õrölt fehér bors, 16 koktélparadicsom vagy 8 kisebb, félbevágott, paradicsom, 2 evõkanál olaj.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Caprese tésztasaláta

    Hozzávalók: 10dkg olasz kockatészta, 20dk paradicsom, 5 dkg mozzarella, újhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

  • Részeges marhagulyás római tálban

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 burgonya, 1 piros húsú paprika, 2 sárgarépa, 1 cikk zeller, 1 póréhagyma, 3 dl testes vörösbor, 7 dl húsleves (kockából), 4 evõkanál olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, kevés cayenne bors, morzsolt kakukkfû, 20 szem fekete olívabogyó, néhány bazsalikomlevél, só, bors.

  • Baklava

    Hozzávalók: 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mandula, 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mogyoró, 4 dl méz, 30 dkg habosra felvert vaj, 2 dl víz, 6 db kész réteslap, +1 dl méz, 5 dkg pörkölt mandulavagdalék, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

loading...