2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Almáskrémes

Hozzávalók:

A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütõpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütõport. Sütõpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is. Hagyjuk õket teljesen kihûlni.

A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, és esetleg az 1 kk. citromlevet is. Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihûtjük. A 4 cs. pudingport a tejjel sûrûre fõzzük, majd ezt is kihûtjük hideg vízfürdõben állandó keverés mellett. Ha minden kihûlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítjuk a robotgéppel. Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Almáskrémes
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!