rss
  • Rák csilipaprikával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

    Töröljük meg a rákot, és sózzuk be. Tegyük az olajat egy nagy serpenyõbe, ha az olaj forró, adjuk hozzá a cseresznyepaprikát és a rákot, pirítsuk 1 percig. Rakjuk hozzá a gyömbérreszeléket, a fokhagymát és a zöldhagymát, és pirítsuk tovább, öntsük hozzá az összes többi megmaradt hozzávalót. Addig fõzzük, amíg a víz el nem párolog. Rizzsel tálaljuk melegített pecsenyéstálon.

    Rák csilipaprikával


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Tejszínes burgonya

    Tejszínes burgonyaA krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepesen vastag karikákra szeljük. A póréval ugyanígy járunk el, és összeöntjük a krumplival. Sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól összekeverjük. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattuk a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedjük, és sütőben összesütjük. Az alufóliát levesszük róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítjuk a tetejét.

  • Lasagne al forno con verdure

    Hozzávalók: 40 dkg Lasagne tészta (friss vagy "száraz"), 25 dkg ricotta (olasz túró), 50 dkg spenót (friss vagy fagyasztott), 30 dkg paradicsompüré, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 5 dkg parmezán sajt (reszelt), 2-3 ek extra szûz olíva olaj, ízlés szer dkg só, 5 dkg liszt, 200 ml húslé, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet kakukkfû.

  • Tészta cukkíniraguval

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 nagy vagy 2 kisebb friss cukkíni, amit a körmöddel tudsz ellenõrizni, ha bele tudod vájni, akkor friss; tészta; sajt; fûszerek; olaj, só.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    - 5 tojás
    - 5 ek porcukor
    - 4 ek rétesliszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 kk sütõpor

    Krémhez:

    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 3 dkg kakaó
    - 2,5 dl tej
    - 3 ek rétesliszt
    - 1/2 üveg magozott meggybefõtt
    - 0,5 dl meggylé
    - 1,5 dl rum
    - 1 cs. Vanillincukor

    Csokimázhoz

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg vaj

  • Túrógombóc

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • A görögdinnye remek vitaminforrás

    A legkedveltebb nyári gyümölcs szezonja is eljött. A görögdinnye valószínûleg a legtöbbet vásárolt hûsítõ. Nemcsak mézédes íze miatt szeretjük, de rengeteg vitamin található benne, és méregtelenítõ hatásáról is igen híres.

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Szõlõs metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kisebb fürt kétfajta szõlõbõl.

  • Rakott krumpli tejszínnel

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 5 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál ételízesítõ por, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál õrölt bors, 3 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin) a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Pudingos fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 90 dkg finomliszt
    - 9 dkg élesztõ
    - 4 dl tej
    - 10 dkg cukor
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 tojás felvert habja

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 25 dkg kristálycukor
    - 20 dkg margarin
    - 4 evõkanál kakaó

  • Sárgabarack - sárgarépa lekvár

    Hozzávalók: 35 dkg magozott sárgabarack, 15 dkg sárgarépa, 1 citrom leve és héja, 30 dkg cukor.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.