2-3 zsenge apró tök vagy cukkini, fél kiló darált marhahús, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 szelet kenyér, 1 csésze fõtt rizs, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál fahéj, só, bors. Paradicsomszósz, fél literes konzerv, vagy két csésze házi készitésû. Egyéb fûszerszámok tetszés szerint.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Most beáztatjuk a kenyérszeleteket, megfonnyasztjuk a felaprózott hagymát az olajon, és összekavarjuk õket a darát hússal és a többi hozzávalóval. A kész töltelékkel megtöltjük a tököke, rárakjuk az aprólékra, és ha még maradt a darált gúsból, azokból lehet gombócokat formálni és körbedugdosni õket, hogy jó szorosan legyen minden.
Most felöntjuk egy kiis vizzel, bele jöhet egy kis kapor és Vegeta, és lassan rotyogtatjuk, vagy 15-20 percig. Akkor nyakonönthük készen vett paradicsomszósszal és tovább fõzzük, mig minden megfõ és a szósz besûrüsödik kissé.
Ha nincs kész paradicsomszószunk, akkor lehet egy olyan fél liternyi ledarált friss, vagy konzervparadicsomot rátenni, de akkor még kell bele fûszer: kumin, vagy édeskömény, koriander, vagdalt petrezselyem, egy kis cukor, só, bors, és aki szereti, egy kis köri por.
Tálaláskor lehet egy kis tejfelt is rátenni.