2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Diós-sárgarépatorta

Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor, 35 dkg vaj, 3 db sárgarépa, 15 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, negyed teáskanál õrölt szegfûszeg, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, fél csomag sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes ízével járul hozzá tortánk sikeréhez. A lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért, szegfûszeget, szerecsendiót és a sót egy tálban összekeverem.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat. Apránként belekeverem a fûszeres lisztet, a durvára vágott diót, a mazsolát és a reszelt sárgarépát. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és tûpróbáig, kb. 45-50 percig sütöm.

A krémhez habosra keverem a vajat a cukorral, a natúr krémsajttal, a citrom levével és héjával. Bevonom vele a kihûlt torta tetejét, és diószemekkel díszítem.
Diós-sárgarépatorta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!