rss
  • Sárgadinnye kockák érlelt, füstölt sonkával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 1 személyre:

    2-3 gerezd sárgadinnye, 3-4 szelet érlelt sonka (Angelo sonka, angol szalonna, pácolt karaj), pici só, pici bors



    A sárgadinnyét meghámozom, és a gerezdeket kockákra aprítom. Az érlelt sonka szeleteket is kockákra vágom fel, majd a hozzávalókat jól összekeverem, sózom, borsozom, és 15 percre hûtõbe teszem.

    Sárgadinnye kockák érlelt, füstölt sonkával



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos tõkehalfilé

    Hozzávalók: 4 db tengeri halfilé, 1 citrom, fél zellergumó, 1/2 póréhagyma, 1 doboz ananászkonzerv, 1 db tejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, só.

  • Dödölle

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Kay Pha Wan

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 30 dkg ananász, (konzerv, vagy friss), 15 dkg uborka, 3 paradicsom, 1 közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, másfél evõkanál ketchup, 1 evõkanál cukor, 1 ek kínai fûszer, 1 ek liszt, 1 dl víz, 2 ek olaj, só;

  • Sztrapacska (szlovák étel)

    Hozzávalók: 3-4 nagyobb szemû krumplit lereszelünk - teszünk bele 1 db tojást - és annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz, lényeg az, hogy laza nokedlitésztát kapjunk - és ne feledjük megsózni!

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Szójafasírt

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Genovai szalagtészta (Fettuccini alla genovese)

    1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fettucine).

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Tofus sajttorta

    Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: csirkemell nyersen, kockára vágva; 1 citrom; szójaszósz; fûszerek; olaj.

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Cukkini főzelék

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

  • Spagetti carbonara

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztbõl készült), 5 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 6 dl tej, 20 dkg gomba (én a csiperkét szeretem, de kinek mi ízlik), 20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka), 20 dkg sajt, olaj, só, bors, szerecsendió;

  • Karfiolleves

    1/2 kg. karfiolt 1-1/2 liter sózott,leszürt csontlevesben 2 kockacukorral puhára fözük. A rózsákat leszedjük a torzsárol és tányérra tesszük,torzsát szitán áttörjük. Vajbol,lisztbõl aranysárga rántást készitünk,belevetjük az áttört torzsát,sok finomra vágott zöldpetrezselymet,ezt egy két percig kevergetjük a tüzon,felengedjük a csontlével,amiben a karfiol fõtt.

  • Sonkás-gombás pizza (Pizza prosciutto e funghi)

    Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt fõtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.