rss
  • Kókuszos habcsók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    5 tojásfehérje, 15 ek. porcukor, 1 ek. borecet, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált mandula, késhegynyi reszelt citromhéj, csipet õrölt kardamomimag

    Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd kis adagokban adjuk hozzá a cukrot, közben keverjük. Öntsük hozzá az ecetet, verjük tovább, tegyük hozzá kis adagokban a kókuszreszeléket, mandulát, citromhéjat és az õrölt kardamomimagot.

    Verjük még 10 percig. Vajazzunk ki egy tepsit, és rakjuk a tepsibe a tésztamasszát kis halmokban (kb. egy-egy ek.-nyit). Süssük közepesen meleg sütõben 30 percig. Ha megsült, hagyjuk kihûlni a tepsiben.

    Kókuszos habcsók


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.

  • Juhtúrós újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Tejfeles tormamártás

    Ezt úgy kell készíteni, hogy például nyolc személyre való mártáshoz fél liter vizet tegyünk forrni cserép vagy porcelán edényben, azután reszeljünk meg tisztított tormát annyit, hogy egy személyre egy kanálnyi jusson; tegyük ezt forrni diónyi cukorral és megfelelõ mennyiségû kevés sóval forró-vízbe.

  • Almás rántott palacsinta

    20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.
    Az almát meghámozom, lereszelem, majd kevés porcukorral és csipetnyi õrölt fahéjjal két-három percig párolom.

  • Banánnal töltött piskótatallér

    Hozzávalók: 2 banán, lekvár, 20 dkg tortabevonó, 10 dkg kókuszreszelék, 2 cs. piskótatallér.

  • Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Almás pite

    Almás piteA lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Amennyiben szükséges egy pici hideg vizet adhatunk hozzá, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen, de ez a liszttől függ.) Ezután csippentsük le az 1/3-át, majd tegyük be a hűtőbe. A maradék tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;

  • Sajtos, sonkás omlettekercs

    Hozzávalók: 7 tojás 1 ek liszt, 1+5 ek reszelt sajt, 6-8 szelet gépsonka, 1 ek vágott petrezselyemzöld, 1 mk só, 2 mk olaj, alufólia.

  • Burgonyán sült fasírt

    Hozzávalók: 75 dkg héjában fõtt burgonya, 30 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3 dl tejföl, reszelt sajt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Mazsolás habos lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütõpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.

  • Epres kiwis bólé

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

  • Zöldséges rakottas kolbásszal

    Hozzávalók: 1/2 doboz csemegekukorica, 1 nagy sárgarépa, 25 dkg brokkoli (mirelit is lehet), 25 dkg karfiol, 2,5 dl tej, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz), 20 dkg fokhagymás kolbász, 5 dkg gouda sajt, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin.

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Paprikás, virslis kenyér

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, másfél csomag sütõpor, ½ teáskanál só, 20 dkg sovány száraz tehéntúró, 3 tojás, 6 dkg vaj, 1 zöldpaprika, 1 sárga paprika, 1 pirospaprika, 20 dkg virsli, kevés tej.