2024.04.20. - Tivadar

Sate

Hozzávalók:

1 kg vesepecsenye 2 cm-es kockákra vágva. Páclé: 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 evõkanál szójamártás, 16 bambuszpálcika
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjük össze a hús kivételével az összes hozzávalót, majd adjuk hozzá a húskockákat. Pácoljuk 3 órát, idõnként forgassuk a húskockákat. Tálalás elõtt készítsük elõ a 16 db vékony, hosszú pálcikát, vizezzük be, majd húzzuk fel a húskockákat, kb. 4-5 db-ot egy pálcikára úgy, hogy csak az egyik felét töltsük meg a pálcikáknak.

Süssük meg, lehetõleg faszenes parázs felett, de grillsütõ is megfelel a célnak. Közben tegyünk salátaleveleket egy hosszú, ovális vesszõkosárba, és rakjunk a kosárka mindkét végére 8-8 pálcikát úgy, hogy a pálcikák üres vége kiálljon a kosárból. Azonnal tálaljuk mártásokkal.
Sate
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!