rss
  • Karfiolsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 kis fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 csipetnyi õrölt paprika, 1 evõkanál citromlé, 2 evõkanál narancslé, 4 evõkanál olívaolaj, só

    A megmosott karfiolt rózsáira szedjük szét, a sárgarépát lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Mártást készítünk õrölt köménymagból, paprikából, fokhagymából, citromlébõl, narancslébõl és kevés sóból. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A karfiolt és a sárgarépát a tálaló tálra tesszük, a mártással ízesítjük és felszolgáljuk.

    Karfiolsaláta


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Túrós delkli

    Hozzávalók: a burekásnál leírt leveles tészta, fél kg tehéntúró, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 3 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint még cukor.

  • Articsókás pizza

    Hozzávalók: 450 g konzerv articsóka, 240 g önkelesztõ liszt, 160 g cheddar sajt, 90 g növényi zsiradék, fél tk. só, olívaolaj, 6 db közepes paradicsom, 1 tk. szárított oregánó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 12 fekete olajbogyó.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Csokis mandulás sütitorta

    Hozzávalók: 22 dkg feldarabolt keserû csokoládé, 15 dkg barna cukor, 3 evõkanál víz, 17 dkg puha vaj, 2 dkg õrölt mandula, 3 ek. liszt, 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva, 10 dkg hámozott mandula, késhegynyi sütõpor, porcukor, tejszínhab, friss gyümölcsök.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Joghurtos leves

    Hozzávalók:

    - 2 dl joghurt
    - 1 liter zöldségleves vagy húsleves, ami készülhet leveskockából
    - 5 dkg vaj, vagy Rama
    - 5 dkg liszt
    - 5 db fodormentalevél
    - só
    - ételízesítõ
    - õrölt fehérbors
    - csemege pirospaprika

  • Burgonyás pogácsa

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 db tojás, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 1 kg tisztított burgonya

  • Tiramisu

    Hozzávalók: Fél liter erõs kávé, 3 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál fahéj, 30 dkg natúr tejszínes krémsajt (Mascarpone), 1 dl rum vagy konyak, 30-35 db babapiskóta, 2-3 evõkanál kakaópor.

  • Burgonya fõzelék más módon

    Középfajta burgonyát 1 kilót, ha meghámoztunk, nagy kockára vágva, sós vízben puhára fõzünk.

  • Bolgár krém

    Hozzávalók: 50 dkg gesztenye vagy 30 dkg mélyhûtött gesztenyemassza, 50 dkg alma, 5 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 3 cl rum, 2 dl tejszín.

  • Gombás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 25 dkg gomba, kis fej hagyma, 3 kanál olaj, só, bors.

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Sportszelet torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg liszt
    - fél csomag sütõpor
    - 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    - 3 evõkanál kakaópor
    - 15 dkg porcukor
    - csipetnyi só
    - 1 db tojás
    - 5 dkg margarin
    - 0,75 dl tej

    A krémhez:

    - 3 dl tej
    - 1 csomag csokis pudingpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg cukor
    - 12,5 dkg margarin
    - 3 evõkanál kakaópor
    - rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    - 2,5 evõkanál kakaópor
    - 2,5 evõkanál porcukor
    - 1,5 evõkanál tej
    - 5 dkg margarin

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Klasszikus almás rétes

    Klasszikus almás rétesAz almákat megpucoljuk, majd tökgyalun lereszeljük. Összefőzzük a cukorral, fahéjjal és kevés citromlével. Sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 fokra). Réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj). A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék annyiad részét, ahány rúd rétest készítünk.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt (juhtúró), 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Babos zöldséges pulykacomb

    Hozzávalók: 80 dkg felsõ pulykacomb filé, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, fél dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, fél szál póréhagyma, 1 dl húsleves, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 csokor petrezselyem.