2024.04.20. - Tivadar

Fûszeres sült krumpli mentás joghurttal

Hozzávalók:

A krumplihoz: 40 dkg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szárított chili , 1 ek. õrölt, római kömény, 0,5 ek. curry, olaj, só

A joghurthoz: 1 dl natúr ivójoghurt, 1 ek. szárított menta, 3 ek. víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit megpucolom, felkockázom, sós, hideg vízben a gázra teszem és forrástól számított kb. 12 percig fõzöm, majd leszûröm. A serpenyõ aljába annyi olajat öntök, hogy vékony filmet képezzen végig, felforrósítom, majd belehajítom az apróra vágott hagymát. Ha már üvegesre pirult, mehet hozzá az áttört fokhagyma, a felaprított chili és a fûszerek. Úgy három-négy percet dolgoznak együtt, figyelni kell arra, hogy oda ne kapjon, majd beleforgatom a krumplit és sütõedénybe pakolom.

180 fokra elõmelegített sütõbe kerül 35 percre. Ráérõ szabadidõmben összedobom a joghurtot: a mentát a vízzel elkeverem és állni hagyom öt percig, majd hozzáadom a joghurtot. Kellemesen hûsíti a chilis krumplit. Egytál ételnek, vacsorának így is tökéletes vagy köretnek hús mellé. Két személyes adag.
Fûszeres sült krumpli mentás joghurttal
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!