2024.04.20. - Tivadar

Töltött avokádó

Hozzávalók:

2 érett avokádó, 1 zellerdarab, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg dióbél, 10 dkg fekete olajbogyó, 1 citrom leve, 4 evõkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál koriander, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csokor petrezselyemzöld, só és bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az avokádókat félbevágjuk és kimagozzuk. A zellert, a vöröshagymát, a diót és kimagozott olívabogyót - pár szem kivételével - megdaráljuk, a citromlevet, az olajat, az õrölt koriandert és köménymagot összekeverjük, megsózzuk és borsozzuk.

A két keveréket elvegyítjük, majd négy részre osztjuk. A négy, félbevágott avokádó körtét megtöltjük. Meghintjük petrezselyemzölddel, feldíszítjük az olívabogyókkal és tálaljuk.
Töltött avokádó
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!