2024.04.20. - Tivadar

Becsináltleves

Hozzávalók:

50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és (kicsire) felkockázott húst az olajon kissé pirítsd meg (amíg kifehéredik), majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, karfiolt, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. 3-4 percig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel (vagy - ha van - csontlével).

Ekkor tedd bele egészben a megtisztított vöröshagymákat, adj hozzá egy kis csokor petrezselymet és zellerzöldet, néhány szem borsot, valamint sót. Lassú tûzön fõzd, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tedd bele a zöldborsót is. Amikor már minden puha, dobd ki belõle a hagymákat, a petrezselymet és a zellerzöldet.

A tojássárgákat jól keverd el (adhatsz hozzá egy kis tejszínt is), majd apránként szedj hozzá annyi levest, hogy jól átmelegedjen, s ezt a dúsító keveréket lassan csurgasd bele a - közben folyamatosan kevergetett - forró levesbe. Végül néhány csepp citromlével ízesítsd a becsináltat.
Becsináltleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!