rss
  • Tejfölös kaporleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl

    A kaprot megmosom, apróra vágom, majd a vajból és lisztbõl készített rántásban pár percig párolom. Hozzáöntöm a csontleveshez és rövid ideig fõzöm. Tálalásnál hozzáöntöm a tejföllel elkevert tojássárgáját, jól elkeverem, majd pirított zsemlekockákkal tálalom.

    Tejfölös kaporleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Fokhagymaleves

    Hozzávalók:

    - 6 fej fokhagyma
    - 1 póréhagyma vagy vöröshagyma
    - 1 db burgonya
    - 2 evõkanál liszt
    - 1.5 liter erõleves
    - 2 dl tejszín
    - 4 dkg vaj
    - só
    - õröltbors
    - szerecsendió
    - 3 nagy szelet kenyér felkockázva
    - petrezselyem vagy snidling

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Meleg, pikáns burgonyamártás

    Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál tormás mustár, 1 evõkanál kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál só, 1 púpozott tk pikáns, savanykás lekvár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Ízletes sajtgolyók

    Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.

  • Madártej recept zug módra

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Black Hawk

    Hozzávalók: 7,5 cl whisky, 3 cl sloe gin (kökényes), jég.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Kapros cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Almabor

    Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.

  • Rakottas cukkini

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Padlizsános saláta

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Tatár bifsztek

    Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.