2024.04.20. - Tivadar

Tárkonyos hús

Hozzávalók:

70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sertéscombot szeletekre vágjuk, kiverjük, megsóz¬zuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és zsírban kissé átsütjük. A húst félretesszük, zsírjában halványra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a vágott friss (vagy ecetben eltett) tárkonylevelet, visszatesszük a hússzeleteket és kevés vizet öntve rá, fedõ alatt készre pároljuk.

Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Közben egy lábosban vizet forralunk. A burgonyát . meghámozzuk, nyersen lereszeljük, egy tálba téve hozzáütünk egy tojást, megsózzuk, késhegynyi szódabikarbónát teszünk bele, és annyi lisztet, hogy galuskatészta nagyságú legyen. Ekkorra már forr a víz, és a galuskákat beleszaggatjuk. Ha megfõttek, kiszedjük, egy tál közepére rakjuk. Köréje tesszük a hússzeleteket, és az egészet leöntjük a tárkonyos húslével.
Tárkonyos hús
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!