70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Közben egy lábosban vizet forralunk. A burgonyát . meghámozzuk, nyersen lereszeljük, egy tálba téve hozzáütünk egy tojást, megsózzuk, késhegynyi szódabikarbónát teszünk bele, és annyi lisztet, hogy galuskatészta nagyságú legyen. Ekkorra már forr a víz, és a galuskákat beleszaggatjuk. Ha megfõttek, kiszedjük, egy tál közepére rakjuk. Köréje tesszük a hússzeleteket, és az egészet leöntjük a tárkonyos húslével.