rss
  • Saslik nyárson sütve

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

    A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a megmosott paradicsomot félbevágjuk. Az uborkát felkarikázzuk. Az elõkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk, a két végét hagymával zárjuk. Körben megsózzuk és a fûszerekkel elkevert olajjal megkenjük. Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, színesre sütjük. Sütés közben még egyszer kenjük át a fûszeres olajjal.

    Saslik nyárson sütve


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Császár-spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só.

  • Márványos sütemény

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 csésze cukor, 1 csésze liszt, fél csésze olaj, negyed csésze narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál kakaópor.

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Rumos diógolyó

    Hozzávalók:

    - 10 dkg darált dió
    - 10 dkg darált háztartási keksz
    - 10 dkg cukor
    - 5 dkg vaj
    - 4 evõkanál forró tej
    - 1-2 kávéskanál rum
    - kristálycukor
    - meggy befõtt

  • Karácsonyi habkarika

    Karácsonyi habkarikaElőkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt. A porcukor egyik felével 18 dkg-mal, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz.

  • Sonkás zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 kisebb, zsenge sárgarépa
    - 2 fej karalábé
    - 1 fej brokkoli
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 csapott evőkanál liszt
    - 1 l zöldségleves (lehet kockából is)
    - 10 dkg zöldborsó
    - 15 dkg gépsonka
    - 1 csokor petrezselyem

  • Vodkás citrom befõtt

    Hozzávalók: 1 kg kezeletlen citrom, 3 dl vodka, 20 dkg cukor, 15 mentalevél.

  • Habos piskóta

    Hozzávalók:

    Krémhez:

    - 24 db babapiskóta
    - 8 dl tej
    - 2 csomag tejszínízû pudingpor
    - 6-7 ek cukor
    - 2 egész tojás
    - 2 dl tejszín
    - 1-2 ek porcukor

    Öntethez:

    - 3 ek kakaó
    - 5 ek cukor
    - 2,5 dl víz
    - 5 dkg étcsokoládé

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Lekváros derelye

    A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, de nem hagyjuk szikkadni, mint más tésztánál, mert megszáradva a tészta nem ragad össze. Szilva, vagy baracklekvárból kávés kanállal keveset teszünk 3 ujjnyi távolságra egymástól, a tésztát felülrõl ráhajtjuk és kerekcsével kis párnaalakú darabokra osztjuk.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    45 dkg kínai kel
    20 dkg savanyú káposzta
    3-4 burgonya
    3 sárgarépa
    1 fehérrépa
    1 nagy vöröshagyma
    4 virsli
    1 gerezd fokhagyma
    só, bors
    ételízesítõ
    1 tk majoranna
    1 kk õrölt kömény
    1 tk fûszerpaprika
    1 ek csemege paprikakrém
    1 tk csípõs paprikakrém
    fél tk fokhagymakrém
    petrezselyemzöld
    2,5 l víz

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Amaránt krémleves

    A megõrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon fõzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélõ hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.

  • Galamb-becsinált

    Hozzávalók: 2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só.

  • Pesce arrosto

    Hozzávalók: friss szardínia, 1 tk tengeri só, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek Olivaolaj, 10 dkg édeskömény gumó és levél apróra vágva, 1 borshüvely, 1 ek fehérborecet.

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Kakaós kalács

    Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 5 dkg élesztõ, 6 evõkanál kristálycukor, 4 dl tej, pici só, 4csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál kakaó, 2 dl étolaj, 2 tojás.

  • Póréhagyma-saláta tojással

    Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejszínes krémsajt, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor.