2024.04.20. - Tivadar

Sárgarépakrém leves

Hozzávalók:

3 csésze apróra vágott sárgarépa, 1 gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma), 1 csésze fõtt rizs, 2 bögre tej, 2 bögre víz, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál cukor, 4 teáskanál vaj (margarin), 1 teáskanál apróra vágott koriander levél, 3 teáskanál kukoricaliszt, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjük simává a kukoricalisztet egy kevés tejjel. Forraljuk fel a maradék tejet, majd egy részével kissé hígítsuk fel a kukoricapasztát. A megmaradt tejet tegyük félre. Az apróra vágott sárgarépát és hagymát vajban süssük gyenge tûzön öt percig.

Vigyázzunk, hogy a répa meg ne barnuljon. Adjuk hozzá a tejet, a fõtt rizst, a sót, a borsot, a cukrot, a vizet és a koriandert, forraljuk fel, majd lefedve lassú tûzön fõzzük 35-40 percig. Szûrjük át vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel és keverjük bele a vajat.
Sárgarépakrém leves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!