2024.04.25. - Márk

Töltött alma

Hozzávalók:

6-8 db alma, cukor, porcukor, dió, barack dzsem, tejszínhab, vaníliamártáshoz: 4 tojás, 7 dkg cukor, 3 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, vagy 5 dl tej, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

6-8 db almát meghámozunk és a magházat kivágva, egy lábasban álló helyzetben lerakjuk, kevés
vizet és cukrot rakunk rá. Ha üvegesre megpároltuk (mindkét oldalát!), kiszedjük, és jénai
tálra rakjuk.

Vágott dióval, kevés porcukorral és barack dzsemmel (ezeket összekeverve), megtöltjük az almák üregeit, és leöntjük vaníliamártással Hidegen tálaljuk, a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Töltött alma
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!