2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rizzsel töltött paradicsom

Hozzávalók:

6 nagy, nem túl érett paradicsom, 2 ek. olíva- vagy salátaolaj, 3 ek. reszelt vöröshagyma, 20 dkg rizs, 1/2 mk. frissen õrölt bors, késhegynyi koriandermag, egy csipet száraz bazsalikom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 ek. paradicsompüré
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágjuk le a paradicsom tetejét, és szedjük ki a magos részét. Tegyük félre. Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát az olajban. Mossuk meg jól folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk meleg vízben 30 percig. Öblítsük le langyos vízzel, és szûrõben csurgassuk le. Tegyük a hagymához a borssal, a korianderrel, a bazsalikommal, a petrezselyemmel együtt. Addig pirítsuk, amíg a rizsszemek külön nem állnak.

Öntsünk bele 1 teáscsésze forró vizet, és lassú tûzön, lefedve fõzzük, amíg a víz el nem párolog. Töltsük meg vele a paradicsomot. Állítgassuk a paradicsomot egy tûzálló edénybe, nem túl szorosan egymás mellé. Rakjuk szitába a paradicsom magos részét, a paradicsompórét a sóval, a megmaradt olajjal és annyi meleg vízzel, hogy átpasszírozva 2 1/2 dl folyadék legyen belõle. Öntsük a paradicsomra, fedjük be az edényt, és elõmelegített, közepesen meleg sütõben süssük kb. 40 percig, vagy addig, amíg a rizs megpuhul. Ha kész, hagyjuk kihûlni. Tálaljuk kis méretû, sima, egyszínû pecsenyéstálon. Elõételként adjuk, de hideg büfénél fõételként is tálalhatjuk.
Rizzsel töltött paradicsom
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!