2024.04.25. - Márk

Zöldséges fasírt

Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát,a kockára vágott zöldpaprikát kevés sós vízben megpároljuk. A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

Hozzáadjuk a darált sertéshúst, az ugyancsak ledarált szalonnát, és 5 percig pároljuk. Belegyúrjuk a kicsavart zsemlét, a lecsöpögtetett zöldségeket, a fûszereket. A masszát fûszerezzük, cipót formálunk belõle és kiolajozott tûzálló tálba halmozzuk. Meghintjük a maradék zsemlemorzsával és forró sütõben kb. fél órát sütjük.
Zöldséges fasírt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!