2024.04.25. - Márk

Boros csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkecomb, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 10 dkg paradicsompüré, 1 dl száraz fehérbor, 1 teáskanál mustár, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 dl tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütõt 200ºC-fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük.

Egy tûzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük, és a sütõben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!), és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Boros csirkecomb
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!