2024.04.19. - Emma

Almás csirkecomb

Hozzávalók:

4 db egész csirkecomb, 2 db alma, 1-1,5 dl olaj, 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé, só, bazsalikom, oregánó
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõre picit besózott combokat tûzálló tálba tesszük egymás mellé, meglocsoljuk az olajjal és a borral (vagy narancslével). Rápakoljuk a karikára vágott, hámozott almákat, megszórjuk a fûszerekkel, letakarjuk a tál tetejével vagy alufóliával, és sütõbe rakjuk. Közepes hõfokon sütjük.

Kb. 40-45 perc alatt megpuhul, ha puha, levesszük a takarását, és visszarakjuk még 5-10 percre pirulni. Pirulás elõtt lehet pótolni a nedvességet, nehogy leégjen. Ilyenkor lehet egy pici vizet is önteni, de finomabb, ha azzal locsoljuk meg, amivel az elején. Nem baj, ha több leve van, ízlés szerint lehet szaftosabb, vagy kevésbé szaftos. Krumplipüré, vagy ananászos rizs illik hozzá köretként.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!