25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kb. 1 órányi fõzés után tegyük bele az összevágott zöldséget, majd újabb 20 perc után a kockára vágott burgonyát. A fõzés utolsó szakaszában
fõzzük bele a csipetkét.
Jó étvágyat!