rss
  • Pilisi sertésragu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm hosszú póréhagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 4 evõkanál konzerv csemegekukorica, 4 evõkanál konzerv zöldborsó, 4 evõkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, só

    loading...

    A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk és zsírjára
    pirítjuk.

    Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és kis lángon pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat
    korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt puhuljanak meg.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos haluska

    Könnyû haluskatésztát készítünk fél kiló liszt és két egész tojásból, a szükséges víz hozzáadásával s ebbõl forró sósvízbe apró haluskákat fõzünk be.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.

  • Olasz bableves

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 50 dkg fehérbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, fél csokor bazsalikom, 1 liter paradicsomlé, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk zeller vagy zöldje, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.

  • Húsvéti leves

    Hozzávalók:

    4 fõtt tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csomó leveszöldség, 20 dkg gomba, só, 1 nagy csokor kapor, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 1 csapott kiskanál pirospaprika, õrölt bors, 1-1 dl tejszin és száraz vörösbor, 1 ek. finomliszt

  • Francia tükörtojás

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

  • Kelkáposzta fõzelék

    A kelkáposzta fejeket négy felé vágva feltesszük egy fazékba s ha egy ideig már forrt, ezt az elsõ vizet leöntjük s újból teszünk rá vizet és megsózva fõzzük addig, míg megpuhult.

  • Klasszikus tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, 10 dkg porcukor, 2 g só.

  • Valódi sült krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;

  • Tejes bodzaital

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Forró csók

    Hozzávalók: 2 banán, 1 narancs leve és reszelt héja, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez néhány gerezd narancs és 2 kanál felvert tejszínhab.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Hűsítő meggyleves

    Hűsítő meggylevesElőször a fűszereket főzzük meg: a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben csomós lesz. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Meleg körözöttes kifli

    Hozzávalók: 30 dkg körözött, 10 dkg vaj, 15 dkg kemény sajt, 10 kifli, köménymag.

  • Mákos habcsók

    Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 kk reszelt citromhéj, 20 dkg darált mandula, 10 dkg darált mák.

  • Betyárpaprikás

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g birkahús, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. Olaj vagy zsír, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, 1,5 dl száraz vörösbor, só.

loading...