2024.04.23. - Béla

Káposztás lángos

Hozzávalók:

az egyszerû lángostészta alapanyagai, 40 dkg fejeskáposzta, fél deci olaj, 1 púpozott evõkanál kristálycukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, bõ olaj a sütéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposztát tisztítás után lereszeljük, majd megsózzuk, és lábosba téve fedõ alatt, az olajon megpároljuk. Ha a káposzta már üveges, akkor zsírjára sütjük, borssal és cukorral ízesítve fedõ nélkül szép világos barnára pirítjuk. Hagyjuk kihûlni.

A pirított káposztát beledagasztjuk a lángostésztába és a továbbiakban ugyanúgy kelesztjük és sütjük, mint azt az egyszerû lángosnál leírtuk. Ezt a lángost kizárólag egészséges gyomrúaknak ajánljuk, mert a káposzta miatt is nehéz étel.
Káposztás lángos

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!