rss
  • Virsli falatok

  • Share on Tumblr

    A virsliket, miután a bõrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

    loading...

    A virsli darabokat elõször lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. (A sötétbarnára sült sajt keserû, élvezhetetlen.) Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. Hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

    Hozzávalók:
    4 pár virsli
    10 dkg reszelt sajt
    1 db egész tojás
    2 evõkanál zsemlemorzsa
    1 púpozott evõkanál liszt
    1 csapott mokkáskanál törött bors
    ízlés szerint

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítõszer, 6 dkg zabkorpa.

  • Magyaros túrómártás

    Hozzávalók: 35 dkg túró, 2 dl tejföl, 5 g fûszerpaprika, fél tubus (csípõs) Piros Arany, 1 csomó újhagyma, 2 g õrölt kömény (egy csipet), 1 dkg só.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Csemegekukorica zöldborsóval

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt csemegekukorica, 1,5 dl tejszín, kis fej hagyma, 10 dkg párolt zöldborsó, 1 sárgarépa apró kockákra vágva, pirospaprika csíkokra vágva, púpozott teáskanálnyi vaj, vágott petrezselyem, só, õrölt gyömbér.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók: 4 nagyobb, nyers burgonya, 3 púpozott evokanál liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evokanál olaj, plusz kevés olaj a sütéshez, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág;

  • Habos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 cs vaníliáscukor, 1 db tojás, 3 db tojás sárgája, 1 tk sütõpor, 0,5 kg kimagozott szilva, fahéj, 3 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, mandulaforgács.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 doboz tengeri halfilé konzerv, tejföl, mustár, alma, citromlé, feketebors, majonéz kedvünk szerint.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Almatorta hercegnõ módra

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

  • Hideg õszi zöldségleves

    Hozzávalók: Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott fõtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott fõtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gombakonzerv, 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)

  • Gyümölcsös túrópiskóta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - egy maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
    - 25 dkg eper
    - 3-4 evõkanál eperszörp

    A krémhez:

    - 25 dkg eper
    - 25 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 20 dkg Rama

    A tésztához:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 28 dkg kristálycukor
    - 6 dkg vaníliás pudingpor
    - 7 darab tojás

  • Grapefruitos máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 db grapefruit, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 teáskanál mustár, 1-2 teáskanál cukor, õrölt fehér bors, só.

loading...