2024.04.25. - Márk

Tejfölös kifli

Hozzávalók:

3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt egy pici tejben feloldunk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel, élesztõvel, csipet sóval gyorsan, jól összedolgozzuk. A tésztát 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk, kerek fánkszaggatóval kiszúrjuk, közepébe lekvárt teszünk, egymásra hajtjuk és egyenletesen, kb. 160-170 fokon világossárgára sütjük. Forrón megforgatjuk vaniliás porcukorban.
Tejfölös kifli
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!