3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej
Tejfölös kifli
Hozzávalók:
3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej
Az élesztõt egy pici tejben feloldunk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel, élesztõvel, csipet sóval gyorsan, jól összedolgozzuk. A tésztát 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk, kerek fánkszaggatóval kiszúrjuk, közepébe lekvárt teszünk, egymásra hajtjuk és egyenletesen, kb. 160-170 fokon világossárgára sütjük. Forrón megforgatjuk vaniliás porcukorban.
Tejfölös kifli
3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej