2024.04.16. - Csongor

Csokoládés kuglóf

Hozzávalók:

5 tojás, 25 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg fehér tortabevonó csokoládé, vaj és porcukor a formához
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kisebb formákat (hõálló teáscsészéket, amelyeknek felfelé tágul az oldaluk) kivajazunk, és porcukorral beszórunk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük.

Vízfürdõben felolvasztunk 10 dkg csokoládét. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, a diót és a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát a formákba töltjük úgy, hogy kb. háromnegyedükig érjen.

Egy tepsibe forró vizet öntünk, beleállítjuk a formákat, és a sütõben kb. 30 percig sütjük. A szószhoz a maradék csokoládét (a fehér csokoládét külön) felolvasztjuk. Kistányérokra szétöntjük a barna csokoládét, kevés fehér csokoládét locsolunk rá, és erre borítjuk a puding kuglófokat. Tetejüket 1-1 szem gyümölccsel díszíthetjük.
Csokoládés kuglóf
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!