rss
  • Almás-diós lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

    loading...

    Langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztõt, hozzáöntjük a rizslisztez, adunk hozzá diónyi zsírt; 1 egész tojást, csipetnyi sót, szükség szerint még egy kevés tejet, és jól kidolgozott tésztát gyúrunk belõle. Cipóvá formáljuk, melegített konyharuhával letakarva egy óra hosszat kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk. Jól kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és ismét kelni hagyjuk.

    Mielõtt a sütõbe tennénk, megszórjuk a tészta tetejét cukorral elkevert darált dióval, és nagyon vékonyra vágott almaszéletekkel. Mérsékelt tûznél sütjük, még melegen meghintjük porcukorral (ezt ízesíthetjük vaníliával vagy fahéjporral), és négyszögletes darabokra vágva tálaljuk.

    Almás-diós lepény


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos batyu

    Hozzávalók:

    30 dkg kemény sajt, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál tej, 1 db kockacukor, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál víz, só, bors

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Svéd krém

    Hozzávalók: 250 ml tejszín, 4 ek cukor, 1 ek arak, 4 tojás sárgája.

  • Hagymás-savanykás babsaláta

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk almaecet, 1 tk citromlé, vegeta.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Kapros túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 1 dkg gríz, 2 tojás, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Ropogós tárkonyvajas csirkefalatok

    Hozzávalók:

    8 db csirke felsõcom, 8 szelet baconszalonna, 1-2 tk. apróra vágott tárkony, 5 dkg vaj, õrölt bors, só

  • Kapros túrókrém

    Fél kiló tehéntúrót áttörök a krumplinyomóval, hozzákeverek egy ujjnyi vastag füstölt szalonnából készült kihûlt pörcöt a zsírjával együtt, és egy fél csokor finomra vágott kaprot.

  • Sült csülök töltve

    Hozzávalók:

    - 2,5 kg sovány csülök
    - 1 ek só
    - 1 tk egész bors
    - 3 gerezd fokhagyma

    Töltelékhez:

    - 25 dkg darált sertéshús
    - 8 dkg rizs
    - 2 ek olaj
    - 1 tk só
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 mk majoránna
    - 1 db közepes vöröshagyma
    - 1 db tojás

    Sütéshez:

    - 1 ek olaj
    - 1 dl sör

  • Cukrozott narancshéj

    Hozzávalók: narancshéj, cukor

  • Karamellás tej

    Száraz lábasban kevergetve megpirítunk 2-3 kávéskanál kristálycukrot, felöntjük 2 dl hideg vízzel, felforraljuk (közben a karamell felolvad), majd belekeverjük a víz mennyiségének megfelelõ tápszerport.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Kajszibarackkal sütött karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg kicsontozott sertéskaraj
    - 1 nagyobb hagyma
    - 1 dl olaj
    - 2 ek paradicsompüré
    - só
    - õrölt fekete bors
    - 1 dl fehérbor
    - fél citrom leve
    - 50 dkg kajszibefõtt.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Bolgár pacalleves

    Az olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, beledobom a zúzott fokhagymát, az erõs-paprikát, majd a paradicsompürét, és kevergetve a lisztet. Beleteszem a csíkozott pacalt, majd felöntöm a levessel. Babérlevéllel, borssal, sóval ízesítem és fedõ alatt fél óráig fõzöm. Mikor kész, elkeverem a tejföllel és megszórom a finomra vágott majoránnával.

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

loading...