15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1,2 kg tisztított rózsakrumpli, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Beletesszük a hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel töltjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és alacsony láng fölött, lehetõleg lefedve, készre fõzzük. Többször, óvatosan keverjük meg. Laktatóbbá tehetjük, ha kolbászt, virslit vagy debrecenit fõzünk bele.