1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj
Olajos zöldbabsaláta
Hozzávalók:
1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj
A sárga hüvelyû zöldbabot végeitõl megtisztítjuk és nagyon kevés vízzel - lehetõleg jól záródó edényben - kis lángon feltesszük fõni. A vízbe beletesszük a karikára vágott hagymát, a negyedelt paradicsomokat, a zöldpetrezselymet, sót, és 1-2 evõkanál olajat, pici cukrot. Lassú fõzéssel addig pároljuk, amíg a bab megpuhult és levét elfõtte. Kihûtjük, majd jégszekrénybe téve néhány órán át „érleljük”.
Olajos zöldbabsaláta
1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj