2024.03.29. - Auguszta

Olajos zöldbabsaláta

Hozzávalók:

1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárga hüvelyû zöldbabot végeitõl megtisztítjuk és nagyon kevés vízzel - lehetõleg jól záródó edényben - kis lángon feltesszük fõni. A vízbe beletesszük a karikára vágott hagymát, a negyedelt paradicsomokat, a zöldpetrezselymet, sót, és 1-2 evõkanál olajat, pici cukrot. Lassú fõzéssel addig pároljuk, amíg a bab megpuhult és levét elfõtte. Kihûtjük, majd jégszekrénybe téve néhány órán át „érleljük”.
Olajos zöldbabsaláta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!