2024.03.19. - József, Bánk

Részeges csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke, néhány szál húsos szalonna, 30 dkg gomba, 2 dl száraz fehérbor, 1 pohár tejföl, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, finoman borsozzuk. Egy tûzálló tálat (legjobb a római tál) kibélelünk vékony szalonnaszeletekkel és beletesszük a húst. Leöntjük a borral és lefedve kb. 15 percig erõs, majd 20 percig közepes tûzön sütjük. Közben a gombát nagyobb darabokra vágjuk.

A csirkét kivesszük a sütõbõl, belekeverjük a gombát és a tejfölt és lefedve még kb. 10 percig sütjük. Ekkor levesszük az edény tetejét (vagy a fóliát) és erõs tüzön a tetejét pirosra sütjük. Aki nem kedveli a teljfölt, el is hagyhatja belõle, anélkül is finom. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. A sütés közben a bor alkoholtartalma "eltûnik", csak a kellemes, különleges aroma marad. Így antialkoholisták, vagy gyerekek is fogyaszthatják.
Részeges csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!