2024.04.20. - Tivadar

Juhtúrós puliszka

Hozzavalók:

7-8 dl víz, 25 dg kukoricaliszt (fele dara), 15 dkg füstõlt szalonna, 1/2 kg juhtúró, 25 dg zsíros sajt (reszelve), só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felforraljuk a sós vizet, beleszórjuk a kukoricalisztet, keményre fõzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Kizsírozunk egy hõálló üvegtálat.

Zsírba mártogatott evõkanállal puliszkagaluskákat szaggatunk bele, és rétegezve beterítjük a juhtúróval és a reszelt sajttal, szalonnakockával. Forró sütõben néhány percig sütjük (csak amig a sajt megolvad).
Juhtúrós puliszka
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!