2024.03.19. - József, Bánk

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

pulykamell, fehér- és sárgarépa, só, bors, apróra vágott, friss petrezselyem, 2-3 tyúkhúsleveskocka, ételízesítõ, 1 evõkanál tárkony, 2 dl tejszín, liszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet kockára vágjuk, a fehér- és sárgarépát is felkockázzuk, borsóval és apróra vágott, friss petrezselyemmel, kevés víz hozzáadásával fedõ alatt feltesszük párolni. Ha félig megpuhult beledobunk 2-3 tyúkhúsleveskockát, ételízesítõt, kissé sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 evõkanál tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felengedjük.

Ha megpuhult, csipetke vagy egyéb levestésztát fõzünk bele. Amikor a tészta is puha: 2 dl tejszínt liszttel csomómentesre kikeverünk, a levest behabarjuk vele, majd az egészet összefõzzük.
Tárkonyos pulykaraguleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!