rss
  • Parasztos báránysültek nyárson

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

    Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlõ arányban szúrjuk fel a különbözõ összetevõket. Locsoljuk meg jól olajjal.

    Tegyük lecsöpögtetõs nyárssütõbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a mûveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk.

    Parasztos báránysültek nyárson


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Piros-fehér-zöld savanyúság

    Hozzávalók: 60 dkg zöld és piros chili paprika, 20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl tárkonyecet, 8 ek. cukor, 12 ek. só.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Gombaszósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, szójaszósz, csiperkegomba (frissen elkészítve a legjobb, így mindig annyit készíts, amennyit megeszel), olaj, fõzõtejszín.

  • Kaliforniai gyümölcssaláta

    Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. Egykilónyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behûtik.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Bazsalikomos gombóc sült gombával

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g lisztes krumpli, só, 2 szelet szendvicskenyér, 2 tojássárgája, 40 g burgonyaliszt, 200-200 g shiitake és csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. napraforgóolaj, bors, 300 ml leves , 2 ek. tejszín, 4 ek. aprított bazsalikom.

  • Tepsis burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 karcsú szafaládé (vagy 2 pár virsli), 2 dl tejföl, 10 dkg kissé csípõs ízû reszelt sajt (pl. Ilmici vagy márványsajt), 2 zöldpaprika, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evõkanál olaj.

  • Magyaros burgonyaleves (Krumplileves)

    Fél kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, egy nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk só, 1 ek pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Fagylaltos meglepetés

    Hozzávalók 8 adaghoz: 12 dkg omlós keksz, 6 dkg tisztított dióbél, 6 dl vaníliafagylalt, 6 dkg barnacukor, 9 dkg vaj, 17 dkg finom kristálycukor, 4,5 dl tejszín, 4 dkg kakaópor, 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt, 1 evõkanál csokoládéforgács vagy -dara.

  • Vagdalt hús pogácsa alakban

    A húst, éppen úgy vesszük ehhez, mint az elõbbihez, fele rész disznóhús, fele rész marhahús. De lehet csak felsálból is csinálni, úgy is jó csak disznóhússal keverve.

  • Ecetes fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 1/2 tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj.

  • Kebab döneresen

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.