2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csirkés saláta

Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felteszünk vizet forrni. A csirkemellet megmossuk, konyhai törlõkendõvel szárazra töröljük. Felforrósítunk 1 ek. olajat, és a csirkemellet piros-ropogósra sütjük benne. Amikor elkészült, falatnyi darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A tésztát sós vízben kifõzzük.

Közben leszûrjük a zöldbabot, az erõs paprikát vékony karikákra vágjuk (aki nem szereti, hagyja ki !). a snidlinget leöblítjük, és karikákra vágjuk. A tésztát leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük. Hozzákeverjük a húst, a zöldbabot, a paprikát és a snidlinget. A citromlevet elkeverjük az olajjal, és a szójaszósszal ízesítjük. Minden hozzávalót összekeverünk, ráöntjük az öntetet, és melegen tálaljuk. Petrezselyemlevéllel díszíthetjük.
Csirkés saláta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!