1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst, a gombát meg a spárgát kis tálkákba vagy mély kompótostányérokba, esetleg talpas poharakba rakjuk. A mártáshoz az olajat elõször csöppenként, majd vékony sugárban, élénken kevergetve a tojássárgákhoz öntjük, a sóval, a cukorral, a mustárral meg a citromlével ízesítjük, majd a tejföllel hígítjuk. A salátára öntve tálalásig jégbe hûtjük. (Ha majd nyáron készítjük, akkor egy kevés apróra vágott bazsalikom is kerül a mártásba, és a salátát bazsalikomlevéllel díszítjük.)