2024.04.23. - Béla

Csirkemellsaláta

Hozzávalók:

1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombafejeket megtisztítjuk, és lobogva forró, egy kevés ecettel vagy citrommal ízesített vízbe dobjuk. Három percig fõzzük, majd leszûrjük, kihûtjük, és vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet lebõrözzük, kicsontozzuk, és hüvelykujjnyi darabokra szabjuk. A spárgakonzervet leszûrjük, és a spárgákat – a nagyságuktól függõen – két vagy három darabba vágjuk. (Az sem baj, ha nem fehér, hanem a különlegesebb, zöld spárgát vesszük hozzá.)

A húst, a gombát meg a spárgát kis tálkákba vagy mély kompótostányérokba, esetleg talpas poharakba rakjuk. A mártáshoz az olajat elõször csöppenként, majd vékony sugárban, élénken kevergetve a tojássárgákhoz öntjük, a sóval, a cukorral, a mustárral meg a citromlével ízesítjük, majd a tejföllel hígítjuk. A salátára öntve tálalásig jégbe hûtjük. (Ha majd nyáron készítjük, akkor egy kevés apróra vágott bazsalikom is kerül a mártásba, és a salátát bazsalikomlevéllel díszítjük.)
Csirkemellsaláta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!