2024.04.19. - Emma

Diós-csokis-vaníliás muffin

Hozzávalók:

1 3/4 csésze reszelt tejcsokoládé, 1/3 csésze tej, 3 evõkanál vaj, 1 csésze bármilyen liszt, 2 evõkanál kristálycukor, 2 teáskanál sütõport, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 3/4 csésze darált pekándió / hikori dió, 1 nagy tojás, 1/2 teáskanál vaníliaaroma
az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt, 1/4 csésze barnacukor, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió / hikori dió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az öntet elkészítése: villával keverd össze a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat és a vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz. Add hozzá a diót.

A muffinhoz melegítsd elõ a sütõt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat. Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel, vajjal gõz fölött. Addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütõport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket.

Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemû nem lesz. Ne keverd túl! Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bõségesen rakjál rájuk az öntetbõl. 20-25 percig süsd, a sütõben hûtsd 5 percig, aztán pedig rácson hûtsd ki teljesen.
Diós-csokis-vaníliás muffin
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!