2024.04.19. - Emma

Citromos muffin

Hozzávalók:

2 citrom reszelt héja, 5 dkg sótlan pisztácia vagy darabolt mandula, 25 dkg liszt, 2 tk sütõpor, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1/8 l tej, 1,5 dl joghurt, a forma kikenéséhez vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mossuk meg a citromokat forró vízben, majd töröljük szárazra. Reszeljük le a héjukat. Az egyik citromot hámozzuk meg alaposan, még a fehérhúst is teljesen vágjuk le róla. A gyümölcshúst vágjuk ki az egyes gerezdekbõl, kockázzuk fel, és szedjünk ki belõle minden magot. A pisztáciát
vágjuk fel nagy késsel közepesen apró darabokra, és tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.

A lisztbe keverjük bele a sütõport és a sót. Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra (a légkeveréses sütõt már most állítsuk 180 fokra). Vajazzuk ki amuffinformát, vagy tegyünk két-két papír sütõformát egymásba.

A tojásokat és a cukrot öntsük egy tálba, majd a gépi habverõvel jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot, és jól dolgozzuk össze. Kanalanként adjuk hozzá a lisztkeveréket is. Végül forgassuk bele a citromhéjat, a gyümölcshúst és az apróra vágott pisztáciát is.

Kanállal rakjuk a tésztát a formába vagy a papírkosárkákba, de nelegyenek teljesen tele, különben a tészta kifolyik belõlük. A félretett pisztáciát rakjuk a tésztahalmokra. Tegyük a sütõben középre helyezett rácsra a muffinokat, és süssük kb. 20 percig, amíg meg nem barnulnak, és fel nem jönnek. Ha kész, hagyjuk a tésztát egy kicsit pihenni, majd vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihûlni a konyhai rácson.
Citromos muffin
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!