10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
lekvárral, a cukorral meg a tojások sárgájával. Aztán a tojások fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verek, a lisztet pedig összevegyítem a sütopõrral.
A sûrû gesztenyés keveréket fellazítom a tojáshab negyedével - ezek a fakanalas mozdulatok nyugodtan lehetnek erõteljesek -, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de ekkor már óvatosan ügyködök. Ezek után jöhet a tésztába a sütõporos liszt, és amikor fakanállal ezt is belekevertem, a kész masszát elosztom a muffintepsi horpadásaiban. A gesztenyés muffinok 30-35 perc alatt
megsülnek, és mivel igazi "tömör gyönyörök", tetejükre édes tejszínhabot és csipetnyi õrölt fahéjat szoktam tenni, de csak akkor, ha már kihûltek.
